Beignets van Vlierbloesem

Nadat zoonlief vorige week vlierbloesem-pannenkoeken had gebakken, besloot ik vandaag een andere juni-klassieker klaar te maken.
Vlierbloesembeignets zijn heel gemakkelijk te maken, en zijn toch telkens weer verrassend.

Sambucus nigra | Vlier

Er zijn ontelbaar veel recepten te vinden, dus hieronder is slechts één mogelijke bereidingswijze.
Zelf serveer ik de beignets liefst bij het middagmaal, omdat je dan in de voormiddag de verse, nog met veel stuifmeel beladen schermen kan plukken.

Beignets van vlierbloesem

print recipe

Vlierbloesembeignets
Ingrediënten
  • 16 schermen Vlierbloesem
  • 200 gr Bio tarwebloem
  • één ei
  • 33 cl bier
  • snuifje zout
Bereidingswijze
Zeef de bloem.Klop het ei los in het bier.Maak een kuiltje in de bloem en roer er de vloeistof langzaam doorheen.Laat het beslag minimaal een half uur in de koelkast rusten.Verhit frituurolie tot 180°.Dompel een bloesemscherm in het beslag en laat het wat afdruipen.Leg het scherm in de hete olie, zodanig dat het steeltje naar boven steekt. Laat kort bakken tot het beignet goudgeel is, haal het bij het steeltje uit de olie en leg op keukenpapier zodat het overtollige vet hierdoor wordt opgenomen.Herhaal met de rest van de schermen.Serveer bestrooid met poedersuiker.Het is verleidelijk om het halfuurtje ‘wachttijd’ over te slaan, maar voor echt luchtige beignets is dit toch belangrijk!

Hoeveelheid: 16 beignets

Dit bericht is een probeersel… Ik moet even afwachten of bovenstaand recept ook zichtbaar wordt in een feed-reader of in de email… Indien niet, dan post ik het achteraf opnieuw zonder de ‘print-recept’ functie.

Meer recepten met vlierbloesem vind je hier en hier.

Deze buttons respecteren je privacy (zie info):

2 thoughts on “Beignets van Vlierbloesem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.